Какво става? Изненадваща новина от Радостин Василев

Какво политическо решение е взел

Какво става? Изненадваща новина от Радостин Василев | StandartNews.com

Бившият спортен министър Радостин Василев, който напусна ИТН, официално създаде собствен проект - гражданско движение "Силна България”. Новината анонсира сам той на страницата си във Фейсбук. На предстоящите избори Василев ще оглави листата на "Продължаваме промяната" в Габрово.Ето и какво написа Василев в социалната мрежа за появата на новия си проект:

Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

"Гражданско Движение Силна България” официално е факт! Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи.

В качеството ми на министър на младежта и спорта поведох кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура. Това бяха силно приближени до бившите управляващи лица, които защитават заграбеното от държавата със зъби и нокти.

Онова, което ми даде кураж да се изправя срещу мафията в България, е, че съм свободен и отговорен човек. Свободен от задкулисието и отговорен към проблемите в настоящето и бъдещето.

Той изброява част от приоритетите на гражданското движение.

- Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.

- Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.

- Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.

- Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай