Изненада от ген. Атанасов! Иска революция в страната

В какво се изразява неговото предложение

Изненада от ген. Атанасов! Иска революция в страната | StandartNews.com

Атанас Атанасов, съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ заяви, че ще предложи закон за дейността на служебните правителства.

."Между двете четения ще предложа в Конституцията да има текст, че Народното събрание трябва да приеме закон за дейността на служебните правителства, заяви при дебатите по първо гласуване на промените в основния закон на страната", съобщи той.

И уточни, че в този закон ще се разпишат много ясно и конкретно какви са правомощията на служебния кабинет.За отделен закон за служебните правителства говори по-рано и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Атанасов смята още, че няма нужда от главен прокурор.

Така е функционирала системата в Царство България, фигурата на главния прокурор е заимствана в Народна Република България от Съветския съюз и се превърна в сериозен проблем за функциониране на прокуратурата, отбеляза той.

По думите му промяната в Конституцията изисква много голямо мнозинство от три четвърти. Когато се търси подкрепа, означава да бъдат събрани подписите от хора, които по някои от текстовете нямат съгласие, посочи още Атанасов. Но, подчерта той, за да стартира законопроектът някои от нас сигурно са направили компромиси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай