Сряда,

Изненада от Бузлуджа! Какво каза виден бесепар за Борисов

От: Редактор -
65768
Изненада от Бузлуджа! Какво каза виден бесепар за Борисов
A
A
A

За съжаление мнозинството, което не иска да има парламент, а хаос и разруха, победи“, каза Георги Свиленски от връх Бузлуджа, където БСП се събира на традиционния си събор.

„131 години от началото на организирано социалистическо движение, 131 години БСП, 131 години борба за ценностите – мир, справедливост, равенство. Ценности, които за съжаление през всичките тези години не можем да постигнем. Затова има и БСП, затова има тази подкрепа от хората, за да могат тези идеи да бъдат реализирани“, каза той в ефира на bTV.

Социалистът допълни, че това място зарежда и мобилизира левия електорат и е най-доброто място да дадат старт на предстоящата предизборна кампания.„Важното е, че имаме какво да кажем на хората, да им покажем какво свършихме за 7 месеца. Имаме резултати, с които можем да отидем и при младите семейства, и при учениците, и при децата, при възрастните хора и това ще бъде отчетено.

Няма как да не отбележа безплатните ясли и детски градини, данъчното облекчаване от 600 лева за една дете, преизчисляването на пенсиите, подпомагането на бизнеса, енергийната помощ от 100% над 250 лева за мегаватчас“, посочи Свиленски като постижения на БСП в този кабинет.

По думите му е факт, че от първия ден на това правителство то започна да получава критики от президентската институция - такива, каквито Борисов за 4 години не е получил взети заедно. "Ние отидохме да върнем мандата и получихме обвинения, че оставаме държавата в хаос", припомни Свиленски и допълни: "Ние уважаваме институциите и БСП не е прекрачила границите. Но БСП няма да мълчи.

Когато се посяга върху постиженията и усилията ни, ние винаги ще си отстояваме позициите“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички