ИТН: Ключът към управлението е в останалите 5 ПГ

Това коментира депутатът от ИТН Андрей Михайлов

ИТН: Ключът към управлението е в останалите 5 ПГ | StandartNews.com

„Ключът към управлението е в останалите 5 парламентарни групи. "Има такъв народ" няма да участва в преговори за правителство с третия проучвателен мандат и ще бъде опозиция". Това коментира депутатът от ИТН Андрей Михайлов, който е и председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

Във връзка с казуса с канадското гражданство на министър Кирил Петков, Михайлов заяви, че над всичко е Конституцията и не е достатъчно само една подписана декларация, за да бъде завършена процедурата за отказ от чуждо гражданство.

Той коментира и явяването на главния прокурор Иван Гешев на заседанието Комисията.

"Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, заяви господин главният прокурор, ще бъде атакувано в Конституционния съд, така щото вие да не можете да ме викате повече на такъв тип изслушвания в парламента!". Това каза Михайлов пред БНР. Той подчерта, че това, което се видя в Комисията, е един учтив, но завоалиран тон.

Той откри в думите на Гешев заявка за абсолютната самодостатъчност на прокуратурата.

Председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси коментира темата с полицейското насилие над протестиращи.

"За да извършиш такъв акт на насилие и брутална жестокост, трябва да се чувстваш безнаказан и това да идва отгоре. По онова време - през миналото лято - те се чувстваха безнаказани, защото усещаха гърба на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи по онова време", заяви Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай