Петък,

ИТН: Ключът към управлението е в останалите 5 ПГ

От: Мартина Суботинова -
180
ИТН: Ключът към управлението е в останалите 5 ПГ
A
A
A

„Ключът към управлението е в останалите 5 парламентарни групи. "Има такъв народ" няма да участва в преговори за правителство с третия проучвателен мандат и ще бъде опозиция". Това коментира депутатът от ИТН Андрей Михайлов, който е и председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

Във връзка с казуса с канадското гражданство на министър Кирил Петков, Михайлов заяви, че над всичко е Конституцията и не е достатъчно само една подписана декларация, за да бъде завършена процедурата за отказ от чуждо гражданство.

Той коментира и явяването на главния прокурор Иван Гешев на заседанието Комисията.

"Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, заяви господин главният прокурор, ще бъде атакувано в Конституционния съд, така щото вие да не можете да ме викате повече на такъв тип изслушвания в парламента!". Това каза Михайлов пред БНР. Той подчерта, че това, което се видя в Комисията, е един учтив, но завоалиран тон.

Той откри в думите на Гешев заявка за абсолютната самодостатъчност на прокуратурата.

Председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси коментира темата с полицейското насилие над протестиращи.

"За да извършиш такъв акт на насилие и брутална жестокост, трябва да се чувстваш безнаказан и това да идва отгоре. По онова време - през миналото лято - те се чувстваха безнаказани, защото усещаха гърба на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи по онова време", заяви Михайлов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички