Искрите летят! Денков проговори за химикалката и за оставката

Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено, каза той

Искрите летят! Денков проговори за химикалката и за оставката | StandartNews.com

Искрите в управляващата коалиция продължават да летят. Премиерът Николай Денков проговори за назначенията и прехвърли топката в полето на ГЕРБ. Накрая дори заплаши с оставка.

„И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската програма, ГЕРБ участваха на най-високо ниво. Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения не са верни”, заяви Денков пред журналисти. Той бе гост на откриването на първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено", коментира още той. "Ако не беше такъв процесът отдавна да съм назначил всички заместник-министри и областни управители, защото химикалката е в мен", допълни Денков. "Има два начина да се взимат управленски решения. Единият е чрез лобизъм, когато по разнични начини успяват да убедят управляващите да се вземат решение в полза на едни или други групи хора. Това е една от болестите, които имаме в нашата икономика. Другият позитивен начин да се преодолее този начин на управление е да се стъпи на ясни анализи и решенията да се вземат така, че средствата да се използват възможно най-ефективно", посочи още Денков.

"Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата", заяви министър-председателят. "Аз съм оптимист, че двете парламентарни групи ще намерят начин да формулират механизъм, по който да се вземат решения в Нардоното събрание", каза още Николай Денков. По думите му всяка от двете страни е направила много компромиси досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай