Искат от Борисов общинска полиция

Нови ресори в изпълнителната комисия на ГЕРБ след 7 юли

Искат от Борисов общинска полиция | StandartNews.com

Създаването на общинска полиция ще предложи на премиера Бойко Борисов Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия в ГЕРБ. Това съобщи той в предаването „Беновска пита” на Канал 3.
"Ще предложа на премиера да се създаде общинска полиция,  тъй като тя ще е от изключителна полза както за кмета, така и за гражданите. Въобще темата за децентрализацията е от изключително значение за държавата", обясни Тодоров.

"Законите, които представяхме за общинската полиция, за камерите, ще предложим да бъдат гласувани в най-кратки срокове от парламента. Искаме да има повече контрол, да се решават проблемите повече на местно ниво, за да не се ангажира премиера", допълни той.

"Необходимо е да се подкрепят повече стартиращите технологични компании. Технологиите и държавата трябва да вървят ръка за ръка, тези фирми които предлагат иновативни идеи да се стимулират от държавата, да се облекчават с данъците”, предложи още Тодоров.

По повод предстоящите местни избори Тодоров коментира, че хората ще гласуват за тези, на които вярват. Когато ГЕРБ стартира, хората не са познавали тези лица, а са гласували за тях като нещо ново.

„Всички, които са лица на ГЕРБ, предстои да минат през местните избори. Много е важно какви ще са тези лица, които ще бъдат представени, за да имат доверие хората към тях. Важно е да се покаже морал, да има справедливост и етика.", каза още Живко Тодоров.

По-рано днес пред БНР той съобщи, че новото разпределение на ресорите в Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще стане след конгреса н 7 юли, когато ще се попълни състава на комисията. Трябва да бъдат избрани двама нови членове на мястото на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай