Вторник,

Илхан Кючюк: Либералите са движещата сила на Европа

От: СТАНДАРТ -
Илхан Кючюк: Либералите са движещата сила на Европа
A
A
A

Съпредседателят на партия АЛДЕ бе специален гост на конгреса, по повод отбелязването на 175-годишнината от основаването на либералната партия в Белгия. Събитието се проведе в Брюксел на 22 октомври, а негови домакини бяха Жорж-Луи Буше – председател на белгийската партия MR (Mouvement Reformateur) и Егберт Лахерт – председател на партия Open VLD.

Белгийската либерална партия води началото си от конгресът, проведен в Брюксел на 14 юни 1846г.. Наследници на 175-годишната партия са днешните MR и Open-Vld.

„Либералите винаги са били движеща сила, особено когато става дума за права и свободи на гражданите. Давайки повече права на гражданите, насърчавайки свободната търговия, полагайки усилия за международното сътрудничество и достъпа до образование – това прави либералите движещата сила на Европа. Голяма част от заслугите за създаването на ЕС са на либералите – именно затова нашето политическо мислене е по-актуално от всякога и е насочено към бъдещето.“, коментира Кючюк по време на събитието.

На специалния конгрес по повод 175-годишнината от основаването на либералната партия в Белгия присъстваха председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, премиерите Марк Рюте, Ксавие Бетел, Александер Де Кро, Кая Каллас, еврокомисарят Дидие Рейндерс, Вернер Хойер – президент на Европейската инвестиционна банка и още много други правителствени ръководители и белгийски и европейски политически фигури.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички