Илхан Кючюк със стратегическа визита в Кипър – разговаря с президента

Двамата обсъдиха неотложни въпроси, свързани с миграцията

Илхан Кючюк със стратегическа визита в Кипър – разговаря с президента | StandartNews.com

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк е на двудневна визита в Кипър, където проведе редица срещи с високопоставени политици. На срещата с президента на Кипър Никос Христодулидис, Кючюк изрази надежда, че укрепването на сътрудничеството между ЕС и Кипър е от съществено значение за оформянето на общото бъдеще. Двамата обсъдиха неотложни въпроси от европейския и международния дневен ред, с фокус върху миграцията.

Евродепутатът се срещна и с председателя на Камарата на представителите на Кипър Анита Деметриу, където Кючюк подчерта важността на сигурността, предвид нестабилната геополитическа обстановка – войната в Украйна и Близкия изток. А по-късно, на среща с министъра на земеделието Петрос Ксенофонтос разговаряха за важността на продоволствената сигурност.

В рамките на визитата си Илхан Кючюк проведе среща с Мариос Гароян и изпълнителния съвет на партия DEPA, която е член на АЛДЕ, на която акцентът бе върху европейските избори догодина и подготовката на либералите за единна визия за по-силна и по-либерална Европа.

В края на деня Кючюк публикува снимки във фейсбук профила си, от които става ясно, че той се е срещнал и с български граждани, живеещи в Кипър.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай