Хората на Кунева установиха недоверие в Блока

Хората на Кунева установиха недоверие в Блока | StandartNews.com

Първо трябва да има обща позиция за лидерството в Реформаторския блок, смятат от Движение България на гражданите

София. Между част от партиите в Реформаторския блок има високо равнище на недоверие. До този извод е стигнал Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите. От формацията смятат, че по тази причина на този етап е неподходящо свикването на съюзен конгрес на коалицията. Според позицията първо трябва да има обща позиция за лидерството в Блока.

Основен критерий за възстановяване на коалиционни отношения ще бъде начинът на работата в парламентарната група на Реформаторския блок, се посочва в позицията на партията на Меглена Кунева.

„Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията", се посочва още в решението на ръководството на ДБГ.

„РБ се създаде не като опит за поредна партия, а като платформа за реформи. Бъдещето на Блока зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи. През тяхната реализация се доказва потенциала за лидерство. Затова считаме, че Съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите", пише още в позицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай