Вижте екшъна на Шипка. Замерят и освиркват Петков (ВИДЕО и СНИМКИ)

Посрещнаха премиера с викове "оставка"

Вижте екшъна на Шипка. Замерят и освиркват Петков (ВИДЕО и СНИМКИ) | StandartNews.com

Разделението в държавата беляза и честването на националния празник 3 март на връх Шипка. Още от сутринта русофили и активисти на Възраждане развяха руски и партийни знамена пред Паметника на свободата и посрещнаха премиера Кирил Петков с възгласи "НАТО вън!" и "Оставка".

ВИЖ ОЩЕ: Разделение на Шипка! Замерят премиера със снежни топки (ВИДЕО)

На върха имаше множество последователи на Възраждане.На Шипка отидоха Петков, председателят на НС Никола Минчев, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Именно заради очакваното напрежение и разделение президентът Румен Петков не се качи тази година на историческия връх. Той прие почетния стой пред Паметника на незнайния войн, където бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, военният министър Драгомир Заков, вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Ниноваа, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и много политици.

 

Под викове "Предатели" Петков и Минчев отидоха до паметника на Шипка, където старозагорският митрополит Кипрян отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България. Виковете срещу тях не спряха дори когато децата, участващи в честването, рецитираха стихове и пяха песни. Организаторите мигновено реагираха, заглушавайки виковете на недоволните със силна музика и възрожденски песни. Председателят на парламента Никола Минчев едва успя да произнесе словото си.

"Стига сме се делили на различни групи. Време е България да каже - България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Всеки, който иска да направи разделение днес на националния празник, не работи за интересите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко", заяви Петков от връх Шипка.

Днес не е време за политически лозунги, подчерта Петков. Но вместо единение към него полетяха снежни топки. Няколко от тях дори го удариха. Петков от своя страна се втурна към хората и се опита да поговори с тях, но безуспешно. След което си тръгна от тържествата.

Въпреки лошото време днес хиляди българи от двете страни на Балкана се качиха към заветния връх Шипка.

"Хора, не трябва да се вкарва омраза в този ден, в който хората са си дали живота за свободата на България", коментира по-късно пред журналисти Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай