Главчев защити Караянчева

Каза дали ГЕРБ са против машинното гласуване

Главчев защити Караянчева | StandartNews.com

Бившият председател на НС Димитър Главчев твърдо защити Цвета Караянчева. ДПС и БСП официално поискаха оставката на председателя на Народното събрание - Караянчева, но тя категорично отказа да я даде.

ДПС обяви, че стартира процедура за отстраняването й, защото не е предприела никакви действия по техен сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на ЦИК. БСП иска оставката заради скандала с барикадиралите се в НС майки от „Системата ни убива”.

Предшественикът на Караянчева - Димитър Главчев, подкрепи своята съпартийка, като заяви, че тя постъпва правилно и е разумно да не подава оставка. „На мястото на Цвета Караянчева сега и аз не бих си подал оставката, защото няма защо“, каза той в предаването „Беновска пита” на Канал 3.

Самият Главчев подаде оставка през 2017 г., когато се замеси в скандал с председателя на БСП - Корнелия Нинова, но категорично отрече да я е дал под натиск от премиера - Бойко Борисов.

„ГЕРБ не е против машинното гласуване, дори напротив. Но възможността да се гласува и хартиено би трябвало да позволи на повече хора да отидат до урните“, каза Главчев по отношение на предстоящите парламентарни избори през пролетта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай