ГЕРБ-София помага на пострадалите в Берковица

ГЕРБ-София помага на пострадалите в Берковица | StandartNews.com

София. Кандидатите за народни представители от 23, 24 и 25 МИР в София пристигнаха в град Берковица рано тази сутрин, за да окажат помощ на пострадалите от наводнението, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В екипа ни сме над 60 човека. Пристигнахме в 8 сутринта в Берковица и веднага се включихме в почистването на наводнените къщи. Работата е много, пораженията са големи и ще останем поне 48 часа тук. Ще дадем всичко от себе си, за да помогнем на пострадалите", заяви водачът на листата на 23 МИР Александър Ненков. Засегнатите къщи в града са над 80, като една от тях е пред срутване. Улиците и тротоарите в региона са напълно непроходими, срутени са парапети на мостовете и има опасност от епидемия.

Водачът на листата на ГЕРБ в 24 МИР Румяна Бъчварова се включи в изнасянето на кофи с кал от домовете на пострадалите хора. „Това е нашата лична помощ към хората, за да могат бедстващите да възстановят по-бързо домовете си и нормалния си начин на живот", каза тя. Бъчварова подчерта, че предизборната кампания на ГЕРБ е преустановена, докато не се нормализира ситуацията в цялата страна.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Враца се включиха в почистването на село Меляне, община Георги Дамяново

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ във Враца и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП инж. Владимир Уручев се включиха в почистването на наводненото село Меляне, община Георги Дамяново. Те започнаха разчистването на най-засегната къща в монтанското селото, тази на баба Любка.

„В последните дни станахме свидетели на изпитанията, пред които стотици жители от различни краища на страната са изправени. Дойдохме да помогнем на пострадалите от област Монтана, които първи се притекоха на помощ, когато Бяла Слатина и Мизия бяха под вода. С това показваме солидарността на партия ГЕРБ", заяви Тотю Младнов. Водачът на листата на ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова подчерта, че истинската помощ и подкрепа е когато си на място в нещастието. „Нека и останалите политици да последват примера на ГЕРБ и да се присъединят към доброволческата акция!", призова Аврамова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай