ГЕРБ даде Гугушева на ВСС

ГЕРБ даде Гугушева на ВСС | StandartNews.com

София. Сигналите срещу новия кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева отиват за проверка във Висшия съдебен съвет и Агенцията по вписванията. Това съобщи Искра Фидосова от ГЕРБ.

Досега в правната комисия са постъпили два сигнала. Към първия има и папка с документи, които са раздадени на членовете на правната комисия срещу подпис.

В тях се твърди, че Гугушева има съмнителни връзки с лица и финансови структури с неясен или съмнителен произход на средства и активи.

Сигналите са пратени и до Галя Гугушева с искане по нейна преценка към писмения отговор да изпрати и съответните документи, обясни Фидосова.

Националната агенция по приходите вече се е самосезирала по случая, може би и до там трябва да изпратя писмо днес с искане да бъдем уведомени какви са резултатите, добави Фидосова.

Това не са първите нападки срещу Гугушева. Тя вече отрече други обвинения, че има участие във фирми за недвижими имоти.

По новите обвинения Галя Гугушева ще бъде изслушана в Парламентарната комисия по правни въпроси следващата сряда.

Кандидатурта на Гугушева неше внесена на 30 ноември от независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов. Прокурорката беше посочена от Национални изпълнителен съвет на СДС. Тъй като сините депутати отказаха да я внесат в парламента, това направиха независимите. Не еясно обаче дали и тя няма да послведва съдбата на предходната кандидатка за конституционен съдия Венета Марковска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай