ГЕРБ с остър коментар срещу Петков за газа

Петкова нарече „лъжа“ новината за седемте танкера за доставка на газ

ГЕРБ с остър коментар срещу Петков за газа | StandartNews.com

ГЕРБ- СДС смятат, че премиерът в оставка Кирил Петков няма никаква заслуга за изграждането на интерконектора Гърция- България.  Проектът стана възможен единствено на усилията на премиера Борисов и ръководените от него правителства, заяви на брифинг в парламента Теменужка Петкова (ГЕРБ- СДС). Коментарът ѝ е по повод днешното изказване на Кирил Петков в Министерския съвет за интерконектора. 

Освен Петков да провали проекта, тъй като не го завърши в рамките на неговия срок, няма нищо повече, каза Петкова. 

Тя припомни, че съгласно договора и анекса, които е подписало правителството на ГЕРБ, проектът е трябвало да бъде готов и въведен в експлоатация на 31 декември 2021. И повярвайте ми , ако ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт, добави Петкова. 

Според нея на брифинга в МС Петков се е опитал да „прикрие собствената си некадърност“, за това, че по думите ѝ,  правителството не е успяло да реализира проекта. 

Той си позволи да обвини правителствата на ГЕРБ за това, че ние не сме искали да реализираме този проект едва ли не, за да обслужваме чужди интереси. Хубаво е да си припомним  кой подписа меморандумът с Gemcorp, кои фирми стоят зад Gemcorp и какви капитали, заяви Петкова.  И смятам , че дотук Петков трябва да си е извадил поуките и манипулациите , с които повече от 6 месеца управляваха държавата, добави тя. 

Петкова нарече „лъжа“ новината за седемте танкера за доставка на газ.

Според Делян Добрев, който също говори на брифинга, „Кирил Петков залага бомби пред служебния кабинет“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай