ГЕРБ: Не машините, а хората правят изборите

Който не го е разбрал, ще загуби отново

ГЕРБ: Не машините, а хората правят изборите | StandartNews.com

ГЕРБ с първи коментар за датата на вота, който ще се проведе на 4 април.

Депутатът Тома Биков напомни, че Радев е искал избори през ноември или декември. След това задал датата 28 март , а след това започнали консултации. При тях всички поканени заявили готовност - едните да организират изборите, а другите да се явят на вота  на 28 март. Въпреки този консенсус, Радев показал, че не е в състояние да живее в състояние за консенсус, каза Биков. За ГЕРБ  тази дата била приемлива, но имали притеснения.

Биков изтъкна, че ГЕРБ няма да внесе нито една от промените, които Радев предложил. По думите му това би нарушило доверието в изборния процес. Обеща да направят всичко възможно да увеличат активността и призова избирателите да гласуват.

"Кой именно дръпна конците? Коя дата е 4 април и каква е разликата със седмица по-рано?, каза на свой ред зам.-външният министър Георг Герогиев, като подчерта, че 4 април е добра дата. По думите му Радев искал да нарушат съветите на Венецианската комисия и  всичко, което би могло да направи изборите прозрачни.

По думите му Радев чертаел разделителни линии. Георгиев напомни, че именно на 4 април бил католическият Великден. Гласуването по пощата трябвало да се състои и в трети страни и трябвало да има време да го комуникират с другите държави.

Биков пък посъветва Радев да прекрати позицията на компрометиране на изборите. Не машините и пликовете гласуват, а хората, Който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, каза Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай