Генчовска и Османи седнаха на масата. Разбраха ли се?

Външният министър е на посещение в Северна Македония

Генчовска и Османи седнаха на масата. Разбраха ли се? | StandartNews.com

Министър Теодора Генчовска и нейният колега от Република Северна Македония Буяр Османи, заедно с екипите на министерствата на външните работи днес проведоха работна среща като част от двудневно работно посещение в Северна Македония.

Разговорите протекоха в приятелска и конструктивна атмосфера с цел продължаване на диалога между двете министерства за преодоляване на отворените двустранни въпроси в съответствие с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и напредък в евроинтеграционния процес на Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Разговорите ще продължат и през следващия ден, допълнително ще се активизират в предстоящия период с цел намиране на взаимни решения за постигане на общата цел за развитие на европейското бъдеще на Северна Македония.

По време на срещата съвместно беше остро осъден инцидентът в Битоля.

Министърът на вътрешните работи Теодора Генчовска е на работно посещение в Република Северна Македония. Визитата е по покана на нейния колега Буяр Османи.

Посещението е с цел продължаване на диалога между министерствата на двете страни относно отворените двустранни въпроси, свързани с изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Във фокуса на разговорите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония.

През последната седмица у нас възникна напрежение, след като се появи информация, че се готви среща между Румен Радев и Кирил Петков с френския президент Макрон. Франция имала план, по който България да вдигне ветото на Скопие за ЕС. Радев категорично отрече обаче да участва в подобни разговори и увери, че българската позиция остава непроменена.

В същото време първият ни дипломат се оплака, че съветниците на министър-председателя "саботират политиката на МВнР по линия на РС Македония".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай