Филиз Хюсменова се срещна с кандидат - президент на Ливан

Филиз Хюсменова се срещна с кандидат - президент на Ливан | StandartNews.com

Евродепутатът Филиз Хюсменова, в качеството си на зам.-председател на АЛДЕ в Европейския парламент, представлява либералите на среща с кандидата за президент на Ливан - Трейси Шамон. Шамон е първата жена учредител на арабска политическа партия, председател е на ливанската Либерално - демократична партия /ЛДП/. Миналата година тя обяви кандидатурата си за президент на Република Ливан срещу тази на Самир Геагеа, за когото е установено, че е виновен за смъртта на нейното семейство, както и на множество други жертви.

Дамите обсъдиха опасните тенденции, възникнали в региона, особено концентрираните усилия за установяване на фундаменталистки режими в Средния Изток. Според Хюсменова стартирането на Либерално -демократичната партия в Ливан през 2012 г. представлява уравновесеният контрапункт на тези будещи тревога геополитически тенденции. Шамон сподели, че поради военните действия броят на бежанците в Ливан към 2015 г. е 1,3 милиона души, което се оказва твърде голям проблем за страната. Стана ясно, че за разлика от други политически партии в Ливан, ЛДП търси подкрепа в мулти - религиозното разнообразие, с което се характеризира ливанското общество. Партията се подкрепя от хора из цялата страна, от различни религиозни групи - както християни, така и мюсюлмани.

Трейси Шамон е внучка на бившия президент на Ливан - Камил Шамон. Тя е дъщеря на ливански политик, убит през 1990 г., заедно със съпругата си и двамата й братя, които по това време са на 7 и на 5 години. Това е и едно от най - бруталните престъпления през ливанската гражданска война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай