Емил Димитров: Бойко абдикира от ГЕРБ

Емил Димитров: Бойко абдикира от ГЕРБ | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Брисов абдикира от партията. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред TV7.

Димитров обясни, че партията се е управлявала от Цветан Цветанов, а Искра Фидосова е изпълнявала мокрите поръчки за оклеветяването и отстраняването на инакомислещите.

Димитров твърди, че е сред хората, които са били лично преследвани от двамата кардинали в сянка. Ексминистърът и Фидосова му спретнали медийна атака и показвали публикациите във вестниците на Борисов като абсолютни доказателства.

Бойко не е на власт заради грешките на своите министри, които проядоха правителството отвътре, твърди бившият депутат. Имало малва, че "кадровичката" се готви да командва и в бъдеще от "17-ия етаж".

Напусналите ГЕРБ готвят нова партия, която засега няма име и със сигурност няма да има лидер, допълни Димитров. Очаква се в нея да влязат хора в активна възраст – между 30 и 40 г., които са с доказани качества, но досега не им е давана възможност за изява.

Бившият депутат от ГЕРБ разкри, че Цветан Цветанов е натискал бизнесмени да прехвърлят дялове от фирми. Не става въпрос за купуване, а за прехвърляне. Цветанов е бил в основата на това. Аз съм го чул от потърпевши. Може скоро бизнесмени да се разприказват. 

„Цветанов носеше вестниците на Борисов", а оставката на Фидосова е формална и тя продължава да управлява, подчерта Димитров.

По последните действия на Борисов мисля, че е осъзнал грешките си. Има по-активен диалог с депутатите, среща се със структурите, допълни още той.

Властта опорочи ГЕРБ. Започнаха процеси на отстраняване от Фидосова и Цветанов на тези, които имат куражада си кажат мнението си и остояват позицията си. При мен това започна още в началото на мандата от Трайков и Дянков. Преди нямах прякор. Оттам се започна. Носеха вестниците на Бойко Борисов да му показват, как съм оцапал партията, обясни Димитров.

„Бях подслушван непрекъснато последната година и половина, а може би от началото на мандата. Казвал съм му го на Цветанов. Казвах му , че телефонът се води на физическото лице Димитров. Исках културно да го предупредя, да не прави тези работи.....", посочи той.

По думите на бизнесмена в близките месеци няма да бъдат афиширани имената на депутатите, които подкрепят структурата, която се отдели от ГЕРБ, категоричен бе Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай