Неделя,

Емил Димитров: Бойко абдикира от ГЕРБ

От: Администратор -
8068
Емил Димитров: Бойко абдикира от ГЕРБ
A
A
A

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Брисов абдикира от партията. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред TV7.

Димитров обясни, че партията се е управлявала от Цветан Цветанов, а Искра Фидосова е изпълнявала мокрите поръчки за оклеветяването и отстраняването на инакомислещите.

Димитров твърди, че е сред хората, които са били лично преследвани от двамата кардинали в сянка. Ексминистърът и Фидосова му спретнали медийна атака и показвали публикациите във вестниците на Борисов като абсолютни доказателства.

Бойко не е на власт заради грешките на своите министри, които проядоха правителството отвътре, твърди бившият депутат. Имало малва, че "кадровичката" се готви да командва и в бъдеще от "17-ия етаж".

Напусналите ГЕРБ готвят нова партия, която засега няма име и със сигурност няма да има лидер, допълни Димитров. Очаква се в нея да влязат хора в активна възраст – между 30 и 40 г., които са с доказани качества, но досега не им е давана възможност за изява.

Бившият депутат от ГЕРБ разкри, че Цветан Цветанов е натискал бизнесмени да прехвърлят дялове от фирми. Не става въпрос за купуване, а за прехвърляне. Цветанов е бил в основата на това. Аз съм го чул от потърпевши. Може скоро бизнесмени да се разприказват. 

„Цветанов носеше вестниците на Борисов", а оставката на Фидосова е формална и тя продължава да управлява, подчерта Димитров.

По последните действия на Борисов мисля, че е осъзнал грешките си. Има по-активен диалог с депутатите, среща се със структурите, допълни още той.

Властта опорочи ГЕРБ. Започнаха процеси на отстраняване от Фидосова и Цветанов на тези, които имат куражада си кажат мнението си и остояват позицията си. При мен това започна още в началото на мандата от Трайков и Дянков. Преди нямах прякор. Оттам се започна. Носеха вестниците на Бойко Борисов да му показват, как съм оцапал партията, обясни Димитров.

„Бях подслушван непрекъснато последната година и половина, а може би от началото на мандата. Казвал съм му го на Цветанов. Казвах му , че телефонът се води на физическото лице Димитров. Исках културно да го предупредя, да не прави тези работи.....", посочи той.

По думите на бизнесмена в близките месеци няма да бъдат афиширани имената на депутатите, които подкрепят структурата, която се отдели от ГЕРБ, категоричен бе Димитров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички