Дучето на кадем, свобода срещу 10 000 лв. за бомбаджии кандидат-депутати

Дучето на кадем, свобода срещу 10 000 лв. за бомбаджии кандидат-депутати | StandartNews.com

Благоевград. Кандидат-депутатите в листите на ВМРО в столицата Николай Йовев и Александър Ангов излизат на свобода срещу парична гаранция от по 10 000 лева. Това реши във вторник благоевградският окръжен съдия Красимир Аршинков.

Делото срещу обвинените за бомбения атентат в Сандански в края на юни миналата година Николай Йовев и Александър Ангов се гледа при закрити врата. Съдия Аршинков прочете определението, като мотивира решението с това, че двамата са зад решетките вече 10 месеца, което надвишава срока за задържане.

В същото време разследването е приключило и те няма как да му повлияят. Защото фактът, че са кандидат-депутати, не е задължително условие да бъдат пуснати на свобода, подчерта съдията по делото. Определението на съда бе прието с ръкопляскания, но Николай Йовев и Александър Ангов ще бъдат освободени, когато платят паричната гаранция.

При взрива пред офиса на „Евророма" в курортния град тежко пострада 59-годишният Малин Илиев, който издъхна месец по-късно.

В подкрепа на двамата задържани в храма на Темида в Благоевград дойде бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. „Тези момчета са невинни, те са истински българи. Тук съм да ги подкрепя и да защитя българската кауза. Двамата са несправедливо обвинени, съдът и прокуратура харчат грешни пари за този процес", сподели Дучето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай