ДПС започва обиколката си от Разград

ДПС започва обиколката си от Разград | StandartNews.com

Разград. Ръковъдството на ДПС и парламентарната група на движението тръъгват на обиколка из страната. Изнесените заседания на Централното оперативно бюро и депутатите стартират от понеделник, като първата спирка за среща на партийния елит с местните активисти е Разград. Това съобщи деепутатът от ДПС Ахмед Ахмедоов, който като председател на областната структура в Лудогорието дмакинства на срещата.

Дискусията в Разград се налага и заради трусовете сред партийните редици, предизвикани след изключването на депутата Гюнай Хюсмен от ДПС. Бившият лидер на общинската организация в Исперих, влязал в парламента благодарение на преференциалния вот, бе отлюспен през ноември от парламентарната група на движението. Санкцията му бе наложена заради неспазено джентълменско споразумение между него и лидарите на ДПС, според което той трябваше да се откаже от депутатската банка в полза на изместената от него доктор Нигяр Сахлим. Хюсмен отказа да се подчини на повелята и през януари бе изключен и от партията. Неговото отстраняване от лидерския пост обаче разтресе знаковата за ДПС организация в Исперих, където миналата седмица заваляха оставки.

Очаква се на заседанието в Разград да се обсъди проблемът за партийното единство в много важната за ДПС структура в Лудогорието. По време на обиколката из страната партийната върхушка ще дискутира с местните активисти и проблемите, свързани с политиката на движението като опозиционна сила, както и нагласите на структурите във връзка с предстоящиите местни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай