Десетима министри отговарят извънредно в парламента

Десетима министри отговарят извънредно в парламента | StandartNews.com

София. Десетима министри ще отговарят на въпроси във вторник в извънредното заседание на парламента, което ще е изцяло парламентарен контрол. Работата на депутатите започва в 10 часа и ще продължи до 16 часа.

То беше насрочено миналата седмица с мотива, че заради дебатите по двата вота на недоверие в последните седмици народните представители са изостанали с работата си. По същата причина извънредно заседание се проведе и миналия вторник, когато депутатите обсъждаха данъчни закони.

Преди време лидерът на ДПС Лютви Местан съобщи, че партията му обмисля да предложи парламентът да работи с четиридневна работна седмица до края на годината, заради няколко важни закона и предстоящото обсъждане на Бюджет 2014.

Председателят на парламента Михаил Миков пък коментира миналата седмица, че натрупалите се въпроси към министрите биха отнели 20 часа.

Най-много въпроси – 13, са отправени към министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. В парламентарния контрол ще участват и министърът на здравеопазването Таня Андреева, министърът на културата Петър Стоянович, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, финансовият министър Петър Чобанов, министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, външният министър Кристиан Вигенин, социалният министър Хасан Адемов, земеделският министър Димитър Греков, министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не могат да участват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, министърът на отбраната Ангел Найденов,министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай