Депутат показа червен картон на ГЕРБ. Ето защо

Антоанета Цонева с коментар за политическата ситуация

Депутат показа червен картон на ГЕРБ. Ето защо | StandartNews.com

Диалог, търпение и научени уроци от допуснатите грешки е формулата на успеха за съставяне на правителство с третия мандат. Това заяви Антоанета Цонева от "Демократична България" в "Денят започва с Георги Любенов".

Ако от "Демократична България" получат третия мандат, ще преговарят с всички партньори от досегашното управление.

"Стратегията, която следва да приемем, трябва да отговаря на нуждите на времето - имаме тежки кризи: война на няколкостотин километра, енергийна криза, продоволствена криза в международен план, ако щете. Отговорът на тези задачи е търсене и взимане на решения и тук трябва разграничение - червени линии срещу решения. Четвърти предсрочни избори не са силно решение.", изтъкна тя.

Антоанета Цонева беше категорична, че от "Демократична България" не търсят и няма да допуснат разговор за съвместно управление с ГЕРБ. Отрече и обвиненията за влияние на американския посланик върху политическата формация. Уточни, обаче, че когато е необходимо парламентът да вземе на решение, за което се изисква мнозинство от две трети - като изборът на Инспекторат и членове на ВСС, например, тогава и опозицията ще трябва да се включи.

Цонева определи петорната експертиза на снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за която говори чешкия евродепутат Томаш Здеховски, като лошо скроен ПР.

"Няма такава експертиза за снимките от спалнята. Това е доста зле скроена ПР акция с участието на евпродепутат от ЕНП." - изтъкна тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай