Денков с предупреждение, каза какво ще се случва в Израел

Няма повишен риск от терористична опасност у нас, обяви премиерът

Денков с предупреждение, каза какво ще се случва в Израел | StandartNews.com

"В Израел ситуацията се променя много бързо. Има сериозна опасност от развитие на конфликта и неговото ескалиране, тъй като има такива индикации. Това ще доведе до повишаване на бежанските потоци, рискове, свързани с доставката на суровини, както и техните цени", заяви на спешен брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков.

"Във връзка със стартиралите бойни действия между Израел и палестинските територии до този момент са проведени две заседания на Националния контратерористичен център, който се намира под координацията на ДАНС. На база на тези две заседания е изготвен доклад, изпратен към министъра на вътрешните работи, който контролира цялата антитерористична дейност на територията на страната", заяви премиерът.

В доклада се констатира следното: По отношение на общите заплахи от терористична дейност в България - няма повишен риск и нивото остава най-ниско, трето ниво, което означава, по думите на премиера, че трябва да се внимава.

По отношение на институциите, които по принцип са с повишен риск - летища, гари, синагоги, както и туристи от държавата Израел - там е повишено нивото на риск на внимание, жълто ниво и съответно са предприети мерки от институции, така че да бъдат намалени опасностите от терористични актове, добави Денков.

По отношение на всички останали институции, държавни институции и всичко останало, нивото остава най-ниското възможно - зелено, така че там няма повишен риск, заяви премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай