Демерджиев проговори за убийството на Къро

В момента сме в комуникация с властите в ЮАР, коментира той

Демерджиев проговори за убийството на Къро | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира убийството на Красимир Каменов-Къро.

МВР е предприело действия да придобие цялата информация по повод убийството на Красимир Каменов - Къро и още две лица в Република Южна Африка. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР и има уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да отиде на място и да се запознае с хода на разследването.

Това обяви Демерджиев пред журналисти.

"Ние правим и ще направим всичко възможно да свържем връзките между тези събития, както и тези между предходни събития и настъпилото сега убийство. Обединили сме усилията на всички служби и работим активно", допълни министърът.

Демерджиев припомни, че това не е единственият такъв случай. "През 2018 година има сходно убийство в ЮАР - на български гражданин и неговата съпруга".

"Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели имаха един общ враг - Красимир Каменов-Къро. Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен и за междудържавно издирване. МВР е уведомило властите в ЮАР къде се намира това лице. За съжаление не беше установено и задржано преди да се стигне до неговото задържане", категоричен е Демерджиев. И допълни: "Точно тези хора дължат обяснение как и защо се стигна до убийството на този човек, посочван за техен враг". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай