Чобанов: Бюджет 2014 рестартира икономикта

Чобанов: Бюджет 2014 рестартира икономикта | StandartNews.com

София. "Бюджет 2014" може да се определи както като социален, така и като бюджет, който рестартира икономиката и е насочен към ускоряването на икономическия растеж. С тези думи финансовият министър Петър Чобанов коментира окончателното приемане на всички текстове от Закона за държавния бюджет за 2014 г.

„Без икономически растеж, не можем да бъде средносрочно и дългосрочно стабилни. Това е бюджет, който се съобразява с развитието на икономиката и затова заложените основни фискални параметри са в този вид. Той не пренебрегва фискалната стабилност, напротив – в средносрочен период е предвидена една фискална консолидация и намаление на дефицита", посочи Чобанов.

„Това е един по-добър бюджет, бюджет, насочен с грижа към хората, един бюджет, който позволява ефективността на публичните разходи да бъде по-висока, тъй като избягва практиката от последните години да се разхвърлят по малко ресурси на отделните министерства, така че те да усетят увеличение на бюджетите си, което не е непременно свързано с по-висока ефективност", каза финансовият министър.

„Благодаря на парламентарните групи на БСП и ДПС, че подкрепиха бюджета. Благодаря и на останалите две групи за предложенията и участието в дискусиите", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай