Червена чистка по морето

Червена чистка по морето | StandartNews.com

Варна. БСП започна чистка преди изборите. Целият областен съвет на червените във Варна свали политическото си доверие от топдругари по морето. На мушка бе взето ръководството на левицата в Девня и отделни общинари, които работели за кмета от ГЕРБ. Затова червените във Варна скочиха на шефката на БСП-Девня Ели Иванова, общинския съветник Мартин Иванов и още 7 социалисти. Според червените в морската столица те уронвали престижа на Столетницата.

Ели Иванова е зам.-кмет на Девня без решение на Изпълнителното бюро на БСП-Девня. Тя е в екипа на кмета Атанас Кузев от ГЕРБ. Общинският съветник Мартин Иванов, избран с гласовете на БСП, пък работел в коалиция със съветниците от ГЕРБ.

"С това поведение те уронват престижа на партията и работят в неин ущърб", смятат от червените шефове във Варна. В изявление до медиите те обясняват, че в община Девня няма никакъв партиен живот, организацията е в колапс и се налагат спешни мерки за възстановяването й. Областният съвет на БСП-Варна препоръчва на новото общинско ръководство на левицата в Девня да се съобрази с устава и да изключи от партията 9-имата. Повечето в списъка са служители в общинската администрация на шефски и ръководни длъжности, научи "Стандарт".

"Това, което се случва, е изумително. Дори не е разговаряно с нас. Изненадани сме от решението на Областния съвет на БСП, което няма такива правомощия. Това е удар срещу основното ядро на общинската организация, част от което работят в общината, но за да решават проблемите на хората в Девня", каза за "Стандарт" Ели Иванова. Тя и повечето партийни активисти от черния списък са с над 20-годишно членство в столетницата и подготвят протестна декларация до "Позитано" 20. Аз не се занимавам с ГЕРБ и ГЕРБ не се занимава с мен, каза Иванова. В навечерието на 9 септември тя продължава да подготвя градските партийни чествания въпреки сваленото от нея доверие.
Според решение на Националния съвет общинската конференция на БСП в Девня е насрочена за 12 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай