Бойко към Лозан: Атакувате ме политически!

Бойко към Лозан: Атакувате ме политически! | StandartNews.com

„Когато направихме това правителство въобще за конституционни промени не се говореше. Направихме доста срещи с Христо Иванов и други експерти и намерихме 180 гласа, с цялата ми воля". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на ВСС във връзка с аферата "Янева гейт".

Борисов дойде спешно след мистериозен есемес до председателя на ВКС Лозан Панов, който бе представен като изпратен от телефона на премиера. "Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох за да ви обясня, че нямам общо със случая "Янева гейт". Вие ме вкарвате пак тук за незаконен запис. Първото, което е, трябва да попитате законно ли е, или не", обърна се Борисов към Панов. Той напомни, че "ГЕРБ и РБ имаме над 120 гласа - конституцията не се променя с толкова".

"Ако за мен е лошо да се намесвам във ВСС, то и за вас е също толкова лошо да се намесвате в политиката", категоричен бе Борисов. „Вие ми се натикахте в тоалетната и накрая ме изкарвате виновен. Говоря за тези, които повдигат темата за „Янева гейт". Това е политическо изказване. Вие ми задавате въпрос защо аз не съм променил конституцията. Имам 84 депутати и не мога да я променя. Желая, но не мога", подчерта той.

Премиерът заяви, че е готов винаги да се яви пред кадровиците на Темида, за да го изслушват. „Звучи ми обаче, че ще дойда да ме разпитвате по някакъв „Гейт", отбеляза той. „В кое ме подозирате? Намеренията са ми най-чисти. Да съм се обадил, да съм изкоментирал вашата реч? Поканихте ме, казах ви, че моето появяване не е като на други. По никакъв начин не съм се обадил или изразил мнението си по ваш адрес. Днес го изразих, защото отново се намесва името ми", обърна се той отново към Панов.

Премиерът уточни, че е искал да промени конституцията, но впоследствие се е оказало, че Радан Кънев иска да си прави нов политически проект.

Междувременно ВСС прекратиха проверката по случая „Янева".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай