Борисов: В Народното събрание не се работи

Борисов: В Народното събрание не се работи | StandartNews.com

София. "В това Народно събрание не се работи", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНР. Той обясни, че парламентарната група на ГЕРБ е длъжна да присъства на актуализацията на бюджет 2013 в пленарна зала, защото депутатите са вкарали точка, която поколенията напред ще плащат. Той изрази надежда, че някой от тях ще прояви здрав разум.

На въпроса дали е готов да бъде освиркан на влизане в Народното събрание, Борисов отговори с думите: "Не съм готов да бъда освиркан, защото не сме го заслужили. Излязохме от НС, за да подкрепим протестиращите. Влизаме, за да кажем на хората, че след това години наред ще плащаме този заем. Това искаме да го кажем от трибуната на парламента".

Някои от хората са превишили правата си. Така започна коментара на Борисов по повод протестите на хората през послдните два дни. "Това, че окървавиха протеста, това, че станаха тези толкова неприятни за гледане неща, има грешки безспорно там. А най-голямата грешка е на този, който е направил в 17 ч. комисии в парламента", каза още Борисов.

"Нали се занимаваха с ядки и фъстъци преди това. Това са едни лъжци", каза лидерът на ГЕРБ по повод информацията, че социалният министър Хасан Адемов е казал, че именно от ГЕРБ са предложили заседаването на комисиите да бъде в 17 ч. вечерта.

„Как да говоря с такива хора? Кой го е питал ГЕРБ, кой ще настоява?", ядоса се Борисов.

„Влизаме в НС да кажем на хората, че това е лудост. Надявам се тези хора да подадат оставка. Това не е нормално. Станишев и Милошевич са едно и също нещо, и е издържал 67 дни с протести отпред. Но никой не е ходил до Белград да пита как се издържа", каза той за влизането на ГЕРБ в пленарната зала.

Борисов напомни, че той си е подал оставката под натиска на февруарските протести. „Сега хората могат да разберат кои са диктаторите. Хората ще си направят изводи. Всяка сутрин по 50 души вземат по 50 лева на организирания протест. Обадих се на Йовчев и му казах: колега, дават пари и той: ами какво да направя", добави Бойко.

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ могат да издържат един месец без заплати, коментира Борисов. "После се надявам да падне това правителство, да има нормална държава, нормален парламент, да работи администрацията, сега никой не работи в държавата", продължи той и уточни, че не би дал прогноза за резултатите от изборите. „Категорично очакваме, че ГЕРБ ще има повече избиратели на предсрочни избори. Видях разликите между нас и тези. Второ, те вече се възползват от това, което сме построили", подчерта лидерът.

По повод скандалното тефтерче на Филип Златанов, Борисов каза: "Видяхте какво се случва с всеки, който така работи. Когато съм разбрал това, което е имало да се разбере, реакциите са мигновени", каза бившият премиер и визира оставката на Искра Фидосова. На въпрос знаел ли е Борисов за въпросното тефтерче от преди, Борисов прекъсна интервюто за БНР, под претекст, че бърза за пленарното заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай