Борисов с рамо за медали на мажоретки

Борисов с рамо за медали на мажоретки | StandartNews.com

5 хиляди лева дарява ПП ГЕРБ от паритйната си субсидия за децата от мажоретния състав в Симеоновград. 15-те деца са участвали във фестивал "Златен помпон" и са спечелили право за участие в европейско първенство в Унгария. Децата са от Начално училище „Отец Паисий" в Симеоновград, а сумата за заминаването им на европейското първенство е непосилна за техните родители.

Премиерът Бойко Борисов разбра за проблема днес от Славка Митева, която е майка на дете, загинало при катастрофа в Симеоновград - детето й е една от жертвите на т.нар. черен Великден. Борисов разпореди сумата да бъде преведена веднага на мажоретките. За това съобщава в личния си профил шефът на енергийната комисия Делян Добрев.

Министър-председателят бе в Сименовград за откриването на ремонтирания железен мост над р.Марица. За реконструкция на съоръжението правителството отпусна 2 400 000 лв. Железопътният участък от Любимец до границата с Гърция също е обновен. В рамките на проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград са модернизирани жп гарите Димитровград, Нова Надежда, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай