Борисов кани синдикати на среща

Борисов кани синдикати на среща | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани председателите на двата синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", на работна среща в Народното събрание. Повод е изразената в неделя позиция на синдикатите и работодателите за политическата обстановка в страната. В писмото си Борисов настоява да бъде запознат със синдикалната позиция по отношение на вината на ГЕРБ "във връзка с вашите медийни изявления в последните два дни за вината на политическите партии за настоящата ситуация в страната". Срещата ще се проведе днес от 11 часа в сградата на Народното събрание. По същото време в кабинета на председателя на парламента ще се проведат консултации за дневния ред на институцията за тази седмица.

КНСБ и КТ "Подкрепа" пък заявиха, че искат срещи и с другите партии в парламента, както и тези, които останаха под прага. Те настояват консултациите да са публични. Все още обаче не е уговорено конкретно кога ще се случат те.
В неделя бизнесът и синдикатите в обща декларация призоваха парламентарните партии да спрат игрите с кворума, да замразят приемането на всички законопроекти, с изключение на тези, които ще осигурят финансова стабилност на системата на здравеопазването и енергетиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай