Борисов: ЕС трябва да е единен срещу геостратегическите играчи /ВИДЕО/

Борисов: ЕС трябва да е единен срещу геостратегическите играчи /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Председателството на България е успешно. Никой не помни имената, а помнят думата България като успешно председателство. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция.

Отдавна не съм слушал толкова от сърце да си говорят тези, които са за и тези, които са против разширяването на ЕС. Ако Западните Балкани олицетворяват една страна, тя ще е по БВП 96 млрд. евро. За да сравните - това е БВП на Словакия. Днес всички тези два дни радости, тъги и усилия, която полагаме е да приемем все едно икономика, колкото Словакия с население по-малко от Румъния. Това ли са големите страхове за ЕС, не е ли тези хора по-добре да са в преговори с ЕС, или да ги оставим, попита Борисов.

Разходката, която направиха Меркел, Мей, и Макрон сутринта по Моста на влюбените е доста символична, както и снимката между Тачи и Вучич, както и добрата новина, която споделиха Заев и Ципрас, но те ще кажат първо пред тяхната общественост какво са решили, добави Борисов. За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с геостратегическите играчи, единственото спасение на ЕС е да бъдем единни и както Ангела каза един лист да не може да мине между нас. Силата на ЕС е в това. Щастлив съм колко споразумения лидерите на Западните Балкани подписаха, каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай