Борисов: Да си припомним същността на европейските ценности

Борисов: Да си припомним същността на европейските ценности | StandartNews.com

"Отбелязването на Деня на Европа е сред моментите, в които да си припомним същността на европейските ценности и какво означават те днес. Неслучайно гарантирането на стабилността, обединението и мирът са сред основните цели, към които Европа се стреми след спомена за преживяното през Втората световна война". Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по случай днешния празник.

"България е сред страните, които с присъединяването си към Европейския съюз получиха големи възможности и подкрепа в своето развитие и желание за осигуряване на по-добри условия за живот на населението си", отбелязва той.

"Въпреки трудностите, с европейската солидарност и волята за развитие и просперитет, България ще продължи да се облагородява и да преследва по-успешно своите стремежи. Честит празник!", се казва още в поздравлението на Бойко Борисов.

Павлова: Заедно по пътя на ценностите

"Днес отбелязваме Деня на Европа - празник на единството и мира! Нека си припомним основополагащите принципи на Обединена Европа и заедно вървим по поетия път на споделени ценности и общи интереси, защото единствено по този начин можем да укрепим мира и демокрацията", написа в социалната мрежа регионалният министър Лиляна Павлова.

Припомняме, че днес емблематични сгради в България ще светнат в цветовете на ЕС за Деня на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай