Борисов подкара джипа из Родопите, дава съвети

Пред местните жители той каза, че нана жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него

Борисов подкара джипа из Родопите, дава съвети | StandartNews.com

На обиколка из Родопите тръгна с джипа тази сутрин премиерът Бойко Борисов.

Докато пътуваше той направи редица коментари по повод актуалната политическа обстановка в страната, отношението на управляващите към протеста и посъветва "всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като там само ГЕРБ се изправя срещу ДПС".

Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него.

Всъщност Борисов е във велинградското село Мечо корито, където местните искаха ремонт на пътя. С него е и регионалният зам.-министър Николай Нанков, който каза, че скоро ще има проект на него.

"София не е България", казаха пред премиера местните. Те се похвалиха, че получили и училищен автобус, а Борисов напомни, че властта е дала над 20 млн. лева за  училищни автобуси.

Той поясни, че в новата програма ще заделят между 50-100 млн. лева само за такива села, вместо да ги правят едно по едно. На 15 октомври пък трябва да бъде завършено училището в Бирково, а Борисов обеща да отиде да го види.

Местните пък изтъкнаха, че много хора са идвали в региона, но само той оставял следа след себе си и докоснал хората.

Премиерът попита пенсионерите дали са доволни от 50 лева допълнителна добавка към пенсиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай