Борисов: Ключовата дума е справедливост

Абсолютно е неправилно да се концентрира власт в един човек, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов: Ключовата дума е справедливост | StandartNews.com

Ключовата дума за нас е справедливост и тя трябва да се отстоява! Няма да има милост за никого! Иначе партията няма да я има! С тези категорични обръщения се обърна към делегатите на Националния съвет на ГЕРБ премиерът и лидер на партията Бойко Борисов.

Абсолютно е неправилно да се концентрира власт в един човек, заяви пред форума Борисов.

Времето се променя, който не се променя, времето го изхвърля! Гледат ни под лупа, заяви Борисов пред форума на ГЕРБ.

Преди време ви говорих за сините и червени лампи, някои не ме разбраха, не ме разбраха и в Пловдив.

Когато се получават сигнали по фейсбук - първо ние да ги променим, затова искам етична комисия, подчерта лидерът на управляващата партия.

Премиерът призова делегатите и всички членове на ГЕРБ да си задават въпроси като: Дали не сме се самозабравили? Дали не сме станали много лъскави? Дали не сме станали номенклатура?

В момента, в който хората усетят това, партията е заминала..., констатира той.

“Да не я коментираме повече темата за оставката на Цветанов, че е болезнена. Мен ме боли най-много! Ключовата дума е справедливост. Можех да кажа след евроизборите: народът ни прости, и да оттегля на Цветанов оставката. Както правят в БСП. Те сега си избраха там човека, който купуваше гласове в Асеновград, за член на ръководството“, каза Борисов.

ГЕРБ показа, че е дисциплинирана партия и продължаваме с промените и след като спечелихме изборите. „Може би за ме не е най-труден ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си в първичната там партийна организация. Да не я коментираме тази тема повече - достатъчно е болезнена“, каза Борисов във връзка с освобождаването на Цветан Цветанов от ръководните постове в партията.

„Очакваше се много голям драматизъм. ГЕРБ показа, че е дисциплинирана партия и не заради това, че някой е наредил, а защото самите ние осъзнаваме какво изисква обществото и с нашите промени продължаваме, след като спечелихме изборите. Представяте ли си колко би било забавно да кажа оттеглям точката за Цветанов,той остава, няма да си дава оставка - каквото направиха в БСП? Просто искам да видите разликата в партиите, защото нашето е отговорно решение и надали всеки, който е вдигнал ръката си за освобождаването на Цветанов от постовете, му е било лесно и добре след толкова много години съвместна работа. Но животът е много динамичен, всичко се променя и от нас се очаква да се променим също. Който може, разбира се, който не може - времето го изхвърля“, заяви лидерът на ГЕРБ.

И се похвали: “С Григор Димитров си говорих. Казва ми: “Ходих си до Хасково. Толкова промени има в тая държава.”

“В частта на направеното ние нямаме конкуренция. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че ще направиш “Витошка” пешеходна, че ще направиш естакади из София, че по “Струма” ще ходят на море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Това вече в факт”, изреди Борисов.

Трябва да се определи членския внос за партията, който е на по-висок пост да плаща повече, каза още Борисов. „Референдум се направи за партийната субсидия. Но всички ни гледаха нас, защото знаят, че когато ние решим, тогава ще се направи“, посочи премиерът и допълни, че партията го е направила.

„Победихме и със субсидия. Как тогава унищожаваме субсидията, като ние ги побеждаваме и със, и без субсидия? Те са много коварни и не казват колко искат да бъде субсидията“, коментира Борисов и отбеляза, че левицата няма предложение по темата.

„Затова сега ще предложа Изпълнителната комисия да се събере и да кажем какъв ще бъде размерът на членския внос, защото всеки който е на по-висок пост трябва да плаща повече“, изтъкна той. По думите му има предложения за това размерът на членския внос да бъде различен за отделните членове, като не се увеличава за пенсионери и студенти.

Според премиера Бойко Борисов увеличение на членския внос означава по-голяма прозрачност за действията на партията. Настоящата такса е 2 лв. годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай