Неделя,

Борисов даде най-добрия съвет за актуализацията на бюджета

От: Рачо Рачев, кадър Фейсбук -
7350
Борисов даде най-добрия съвет за актуализацията на бюджета
A
A
A

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това той обяви на среща с членове и симпатизанти на партията във Велико Търново.

Борисов посочи, че в момента държавата е счупена. “Ние имахме над 110 депутати и правихме правителство на малцинството, но следващия след мен имаше 40 депутати, тогава можеш да си позволиш правителство на малцинството, защото няма шанс да те бутнат, а те какво направиха сега – с 60 и няколко депутати искат да правят малцинство – няма как да стане“, каза той.

По думите му не е честно към демокрацията партия с 5% да има шестима министри и да говори от името на суверена. Демокрацията изисква почтеност – първата партия, втората партия да могат да говорят. На нас народът ни е дал второ място и ние сме го приели като опозиция, уточни Борисов. Той посочи, че все още няма яснота след закриването на специализираните съдилища, къде ще бъдат преразпределени делата от 1 юли. Той коментира случая със самолета, кацнал край Търговище, като посочи, че в други времена, това е щяло да доведе до оставка на министри.

Според Борисов при бъдещи избори трябва да има и машинно, и хартиено гласуване, което е демократично. „Знаем, че двама или трима души около Асен Василев държат всички кодове, а знае ли се сега къде са машините, дали някой не ги е обработил“, попита риторично той.  Борисов отбеляза, че коалицията ГЕРБ-СДС работи добре във Велико Търново и ще продължи да работи добре. Според него в момента управлението на страната е хаос и той ще се задълбочава. Ако карат с тези темпове, през 2024 година само за пенсии ще трябват 20 милиарда лева и всяко дете ще има дълг от 40 хиляди лева, каза Борисов.

Този разход от 5 милиарда лева ще го гласувам с две ръце, ако ми докажат откъде ще го вземат догодина, подчерта Борисов. И допълни, че при такива разходи е важна тригодишната рамкова прогноза на базата, на която се изчислява растежа. „Те сега казват ГЕРБ не иска да подкрепи бюджета – да защото ще счупите всичко и, ако приемете този бюджет, е гарантирано, че няма да има следваща и по-следваща година, а 2024 ще е вече краят“, каза още Бойко Борисов.

„След актуализацията на бюджета аз ще изляза и честно ще кажа на партията – спасявайте се, кой както намери за добре, защото след това няма да има шанс“, отбеляза той.

Трябва да седнат отговорните партии, отговорните хора, тук ролята на президента Радев е голяма, защото става дума за днес и за утре, да забравим какво сме говорили, защото всеки от нас трябва да си понесе и пасива и актива, каза председателят на ГЕРБ. И подчерта, че от партията са готови на дискусия по темите цени на ток, газ, петрол и инфлация.

На срещата в залата на Великотърновския театър участваха всички депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Областният председател на ГЕРБ във Велико Търново Даниел Панов припомни за размера на инвестициите в инфраструктурни, образователни и социални проекти, направени във Великотърновска област при управлението на правителствата на Бойко Борисов и изрази опасения за бъдещето на региона заради спирането на строителството на автомагистрала “Хемус“ и пътя Велико Търново-Русе.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички