Българи скочиха на властите в Македония! Заканата

Напрежението около случая с пребития българин се покачва

Българи скочиха на властите в Македония! Заканата | StandartNews.com

Бъдете убедени, че ще потърсим помощ и подкрепа от международните организации, занимаващи се с човешките права и свободи, заявяват българите в РСМ

От вашето отношение става ясно, че давате мълчаливото си съгласие с ежедневните нападения, обиди, инсинуации, медиен тормоз и институционални пречки... и в крайна сметка физически атаки срещу лица, принадлежащи към общността на македонските българи.

Доста често обект на нападение са и напълно аполитичните граждани, които просто са се оказали на „пътя пред псевдопатриотите“.

Това се казва в позиция на българските сдружения в Република Северна Македония по повод побоя снощи над 23-годишния българин от град Охрид Християн Пендиков.

"Искаме да подчертаем, че въпреки че именно заради вас имаме дълбоки резерви към професионализма на ръководените от вас институции, ние няма да оставим на времето „да реши проблемите“, а сериозно ще се застъпим за правото на лична сигурност, дом и имущество.

Бъдете убедени, че ще потърсим помощ и подкрепа от международните организации, занимаващи се с човешките права и свободи. И повярвайте, че те ще бъдат обстойно запознати с вашето разбиране за същите в Република Северна Македония", се казва в част от декларацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай