Балабанов с разкритие за ареста на Борисов

Днес беше направен публичен опит да се унищожи истината такава, каквато е, заяви той

Балабанов с разкритие за ареста на Борисов | StandartNews.com

„Днес, в най-представителната сграда на България, беше направен публичен опит да се унищожи истината. Проведе се най-унизителният дебат, откакто имам честта да съм депутат”. Това заяви народният представител от „Има такъв народ” Станислав Балабанов минути, след като председателят на парламента Никола Минчев бе отстранен от поста си.

Балабанов за пореден път посочи мотивите на ИТН да напуснат управляващата коалиция. И отрече партията да е „част от мафията”, а обвиненията срещу нея определи като „инсинуации”.

„Коалицията беше създадена с идеята всички да се изправим срещу статуквото. Подписа се коалиционно споразумение на база експертизата на всички колеги от тези четири формации. Трябваше да има почтеност, смирение, нулева толерантност към корупцията. Идеята беше всеки ден да се осветява по една корупционна сделка от предишното статукво, да се направят реформи в МВР, както и съдебната сфера. Но има ли една извършена реформа до този момент? Отговорът е: не. Бойко Борисов беше арестуван, без нито един от коалиционните партньори да знае, че ще има такъв арест. Не знам дори дали вътрешният министър знаеше. Но какво произведе този арест? Борисов беше превърнат в герой и всички социолози в момента казват, че ГЕРБ ще е първа политическа сила”, заяви Балабанов.

Той нарече „корупция” това „да назначиш съпругата си в Министерството на финансите, докато си министър”. Но не поясни кого точно визира.

„Предложението Рашков да оглави КПКОНПИ разтърси всички коалиционни партньори. Идеята е да бъде скрит от МВР, защото там не е извършена реформа, и да отиде в КПКОНПИ, където да бъде използван, цитирам: „за други неща”, каза още Балабанов.

Той за пореден път отрече обвиненията за липсващи близо 2,5 млрд. лв. от регионалното министерство и каза, че „предложението за тези пари беше на Кирил Петков и то беше гласувано в парламента”.

„Това са хора, които искаха да консолидират цялата власт в ръцете си. Оттук нататък ИТН ще прави всичко възможно българите да са удовлетворени от това, което се случва в пленарната зала”, завърши народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай