Атанасов бесен, съска след мандата

Твърди, че не разбрал президента

Атанасов бесен, съска след мандата | StandartNews.com

"Имам чувството, че президентът е засегнат от това, че отдавна сме заявили, че имаме готови законопроекти за промяна на начина на управление на службите за сигурност". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, след като ПП-ДБ получи втория мандат за съставяне на правителство от Румен Радев. Държавният глава остро критикува "Продължаваме промяната - Демократична България" заради изтеклия запис от Националния съвет на ПП, в който се говори за изземване на службите от властта на Радев и за съгласуване на шефовете им с "чуждестранни посолства". Радев заяви, че връчва втория мандат само защото Конституцията го задължава да направи това и призова акад. Денков да върне папката без да предлага правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Радев посече "Промяната", призова Денков да върне мандата

"Министерският съвет отговаря за сигурността и обществения ред. Президентът няма касателство и отношение. Не е в реда на нещата той да назначава шефовете на службите. А тези в момента бяха назначени от неговото служебно правителство", ядосано заеви след срещата Атанасов.

"Съгласно българското законодателство, всеки назначен ръководител на службите трябва да бъде проучен за надеждност, включително от партньорите от НАТО. Не разбирам за какво национално предателство се говори тук. Ако нямаме доверието на партньорските служби, този човек няма да получава надеждна информация от партньорите. Това е нормална практика", обясни председателят на ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай