Вторник,

Асен Василев с предупреждение. Какво става с брашното и захарта

От: СТАНДАРТ -
754
Асен Василев с предупреждение. Какво става с брашното и захарта
A
A
A

Готвят се провокации с цените на брашното и захарта. Това предупреди вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в интервю за БНР.

Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци, координирано с медийно отразяване. След това всичко се успокоява, заяви Василев.

Подобни сцени имаше и с олиото. Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното и захарта. Това са медийни истерии, които изчезват за ден-два, каза министърът на финансите.

Комисията за защита на конкуренцията е сезирана за бензина, подготвяме сезиране и за олиото. Ако тя не се задейства бързо, ще помислим дали това е правилният състав на този орган, посочи Василев.

За правителството най-важно е да се подсигури продоволствие до 2023 година. В момента у нас има два пъти повече зърно отколкото ни трябва, за да подсигурим хляб, брашно и фуражи. Има много голям натиск всичкото това зърно да бъде изнесено. Ние правим възможно най-дългата процедура за проверка. Можеше директно да забраним износа, както в Сърбия и Унгария, но тогава щетите за производителите щяха да са огромни, поясни вицепремиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички