Андрей Райчев видя по нещо тайно за всяка партия. Сензационна прогноза

Стойчо Стойчев не е оптимист за кабинета, но...

Андрей Райчев видя по нещо тайно за всяка партия. Сензационна прогноза | StandartNews.com

Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство или със сигурност отиваме на нови избори? Анализ в студиото на "Денят започва" направиха Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев.

Доц. Стойчев заяви, че не е оптимист за формирането на редовен кабинет.

    "Не сме по-близо до кабинет, не сме и били по-далеч някога. Оттук нататък както президента, така и партиите гледат да отложат изборите, за да не се паднат през януари и февруари. Тогава хората са най-бесни на политиците, защото имат най-високите сметки и са изхарчили парите си по празниците. Така че януари и февруари са лоши месеци за избори от гледна точка на политиците", заяви той.

Според Андрей Райчев коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е напълно реалистична, но ГЕРБ не иска да е в тази "политическа компания", защото това е непрестижно за партията от гледна точка на избирателите ѝ и международните партньори. Освен това в тези времена на задлъжнялост на бюджета, за никоя партия не е изгодно да поеме властта, смята Райчев.

Затова той допуска, че има шанс правителство на малцинството с мандата на "Продължаваме промяната", но тук много зависи кой ще бъде номинираният за премиер.

Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев са единодушни, че легитимацията на ГЕРБ минава през партньорство с "Демократична България".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай