Анализаторите: Изборите се отлагат

Отиваме към сериозни преговори твърди Велизар Шаламанов

Анализаторите: Изборите се отлагат | StandartNews.com

Вярно е, че се подготвяме за избори, но може да се окаже, че в управляващата некоалиция подготвят някой да отстъпи и другата страна да получи по-добри позиции в преговорите. Това правителство е геополитическо правителство. Коментарът направи пред Нова телевизия социологът от "Галъп Интернешънъл" Андрей Райчев.

"Има промяна в Украйна. Не мисля, че има човек, който не вижда, че губят войната. Може би демократите са решили, че ще направят мир там", посочи той.

"Виждам ясна позиция в Европа, че не можем да допуснем Русия да спечели тази война, което означава, че подкрепата към Украйна ще се засилва. Това не е сигнал, че отиваме към избори, а че отиваме към сериозни преговори", каза от своя страна бившият военен министър Велизар Шаламанов.

Според него правителството е трябвало да има публичен отчет след подаването на оставка.

Харалан Александров смята, че правителството е построено върху "плаващи пясъци". "Все се избягва да се направи отчет и се връщаме в изходната точка на конфликт - това са две враждуващи армии, подписали договор за мир", заяви той.

"Хареса им властта и започнаха да се опияняват. Харесва им да използват всички лостове на властта. Това кореспондира към Асен Василев, Кирил Петков обра негативите. Асен Василев успя да акумулира една голяма част от властта. ПП-ДБ не искат да отстъпят позициите, които завладяха. Видяхме сблъсъка на МВнР. Отказват да се съгласят да има министър от друга политическа сила, освен ПП-ДБ", допълни ексдипломатът Милен Керемедчиев.

Андрей Райчев заяви, че Борисов е излязъл от изолация. Според него той ще бъде центърът, ако е нужно да се правят преговори с другите партии.

Харалан Александров също смята, че има мощно настроение срещу целия либерален елит и копнеж по нещо ново и различно, което е вероятно да доведе до силно популистка вълна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай