Понеделник,

Ако няма успехи в борбата с контрабандата, ще падат глави

От: Администратор -
Ако няма успехи в борбата с контрабандата, ще падат глави
A
A
A

Преди 15–ина години България бе водеща в производството на пиратски дискове. С много усилия се преборихме с този бич. Това заяви премиерът Бойко Борисов на конференция за борбата с контрабандните стоки. На нея присъстват още министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният прокурор Сотир Цацаров.

Борисов изрази своето задоволство от успешната борба на службите ни с контрабандните стоки.

Той поясни, че оставката на кабинета се иска точно защото има успехи и бюджетът върви добре. Премиерът заяви, че в градовете, където е поставил срок за постигане на положителни резултати от борбата с контрабандата, има успехи и там нивата са спаднали до 4%.

Но има градове, обясни той, където нивата на контрабандата е 8,1%.

Борисов обеща, че борбата на кабинета с контрабандата ще продължи и и бе категоричен, че ако няма успехи, ще падат глави.

„Областните дирекции на МВР с по-слаби резултати – Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе, трябва да дадат обяснение за оставащите по-високи нива на контрабанда”, каза премиерът Бойко Борисов по повод нови резултати, според които нелегалните цигари в страната намаляват.

Той даде едномесечен срок на тези дирекции да подобрят работата си, като заяви, че в противен случай ще последват уволнения.

„Със задоволство отчитаме резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната”, заяви Борисов на работната среща.

„Една от причините да ни искат оставките – и едните, и другите, е тази – борбата с контрабандата. Иначе 3,7 млрд. лв. отиват в контрабандистите”, допълни Борисов.

„Усилията ни дават резултати и мога да гарантирам, че правителството в това отношение ще бъде неотстъпчиво. И крачка назад няма да направим”, каза още той.

„Затова ни искат оставката, защото това е възможност наново да правят тези работи. Тези, които ни искат оставката, да кажат защо не са събирали тези приходи преди”, каза още премиерът. По повод организирания протест от БСП той каза, че там видял само депутати и общински съветници от партията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички