Вторник,

Афганистан открива консулство в България

От: Администратор -
6237
Афганистан открива консулство в България
A
A
A

Правителството даде съгласие за откриване на консулство на Ислямска република Афганистан в България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Несебър и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Бургас, Сливен и Ямбол. Със същото решение кабинетът допуска г-н Красимир Антонов да изпълнява функциите на почетен консул на Афганистан в България, съобщиха от пресслужбата на МС.

Антонов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия - София със специалност "Строителство на сгради и съоръжения" и е специализирал "Метални конструкции" в Държавния университет по архитектура в Санкт Петербург. От 1990 г. развива частна дейност в областта на строителството и хотелиерството. Той е член на Централното ръководство на сдружение "Европейско движение за пряка демокрация" и на Управителния съвет на Алианс България-Франция Елзас 2012, както и съпрезидент на Българския строителен и търговски консорциум.

От началото на 2015 г. Афганистан навлезе в нов важен етап на своето развитие, като сегашният период е ключов за бъдещето на страната. В края на 2014 г. приключи мисията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) и афганистанското правителство пое в свои ръце въпросите на сигурността и развитието на страната. България ще продължи дългосрочното си ангажиране в Афганистан на двустранна основа, както и в рамките на ЕС и НАТО.
Даването на съгласие за откриване на консулство на Афганистан в България има за цел да подпомогне афганистанското посолство в София за по-нататъшното разширяване на двустранните отношения в сферата на икономиката, културата и образованието.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички