Велчев: Спекулация е, че ГЕРБ се разпада

 Велчев: Спекулация е, че ГЕРБ се разпада | StandartNews.com

София. Твърденията за евентуален разпад на ГЕРБ са просто спекулации. Това заяви заместник- председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

 

„Хората, които си тръгнаха от ГЕРБ не напуснаха партията. Тези, които напускат са тези, които се обявяват за независими", продължи коментара си той. И даде пример с Владислав Горанов, който подаде оставка миналата седмица. Велчев каза, че отцепилият се е млад и интелигентен човек, който разбира от работата си, но в един етап е решил, че политиката не е за него. "Той просто искаше да е независим, но трябва да се знае едно - независимостта не е това, което всички си мислят", увери той.

 

„Във всяка партия има хора, които имат различен начин на мислене. Госпожа Фидосова например си остава член на ГЕРБ - това, че тя е освободена от даден пост не я прави обезателно наказана. Надявам се тя да остане привърженик на нашата партия. Злоупотребява се с това нещо - някой цели да насажда мисълта, че ГЕРБ се разпада, което не е така". Това отговори депутатът на въпрос ще има ли и други негови колеги, които ще напуснат ГЕРБ.

 

„Не трябва да се използва етническата карта за нечии вътрешнопартийни цели. Дано обаче тези събития, които с тревога наблюдавам в Киев, да не се пренесат дори малко у нас", каза Велчев по повод скандалите в парламента.

 

Заместник- председателят на парламентарната група на ГЕРБ коментира и събитията в страната преди година, когато правителството на ГЕРБ подаде оставка под напора на протестиращите. „Струваше си подаването на оставката преди година. Сега виждаме какво се случва в Украйна. Ситуацията там е доказателство колко много усилия са нужни и колко мъдро решение взе Борисов преди точна една година", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай