Гечев: Балансът на интересите е застъпен в Закона за защита от конкуренцията

 Гечев: Балансът на интересите е застъпен в Закона за защита от конкуренцията | StandartNews.com

София. "Измененията в Закона за защита от конкуренцията са хармонизирани на 100% с препоръките на Световната банка, като в същото време са съобразени и с европейското законодателство". Това заяви народният представител от БСП и зам.-председател на Комисия по икономическата политика и туризъм Румен Гечев пред БНТ.

По повод недоволство от страна на търговци за на промените в закона, Гечев подчерта, че в него е застъпен балансът на интересите. „Това, че някои търговци недоволстват, е защото им се иска да продължават да работят по същия начин за сметка на българските производители. Нашият отговор в тази посока е много ясен: казваме „да" на българското производство, „да" и на търговията в България, „да" на баланса на интересите, „не" на злоупотребата с пазарна сила", подчерта той.

На въпрос какво ще успее да се свърши от тук нататък в оставащото време до изборите Румен Гечев посочи, че времето би стигнало за довършване на Закона за потребителите, също текстове засягащи бързите кредити в съответния закон. „С тези промени ние на практика ще приключим това, което обещахме в първата част от работата на парламента, въпреки че ние разглеждахме реализирането на нужните промени в рамките на пълен мандат на правителството", каза още той, цитиран от пресцентъра на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай