24-те районни председатели на БСП-София на шествието за 3 март

Българската история не е поле за комплекси, а за гордост, каза заместник-председателят на столичните социалисти Иван Таков

24-те районни председатели на БСП-София на шествието за 3 март | StandartNews.com

Иван Таков и районните председатели на БСП в София поведоха шествието в столицата, с което социалистите, заедно с много патриотични организации, почетоха националния празник Трети март. В честването се включиха всички председатели на районни организации на БСП в София. Членове на Младежката организация на социалистите в столицата, начело с председателя й Габриел Вълков, също се присъединиха към събитието. В тържественото честване на празника се включиха и членове на Кабинета, народни представители и общински съветници.

Шествието тръгна от площад "Независимост" пред Президентството. На Паметника на Цар Освободител при Народното събрание бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност. След това шествието се отправи към Паметника на българските опълченци, където бяха почетени героите, платили с животите си за свободата.

 "За съжаление, стана тенденция политици, които няма какво да предложат, да стъпкват дати - част от достойната ни история като народ. Това е опит да добият публична значимост, въпреки своята несъстоятелност, липса на идеи и визия, коментира Иван Таков, заместник-председател на БСП - София. - Трети март е на първо място почит към българските герои, поискали и жертвали се за свободата и държавата. На този ден почитаме собствения ни стремеж като народ да бъдем независими и достойни".

Иван Таков беше категоричен, че случващото се днес в Украйна не бива да хвърля сянка върху миналото. "Ако отречем получената за българското освобождение помощ от Русия, означава да зачеркнем и собствените си герои, добави той. -  Историята ни не е поле за комплекси, а за гордост. Нека да помним героизма на българските опълченци, руските и всички останали воини, принесли в жертва животите си, за да бъдем свободни българи днес. Нека да бъдем единни и признателни. Честит празник!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай