2000 полицаи пазят протестите днес

500 коли се чакат по улиците на София

2000 полицаи пазят протестите днес | StandartNews.com

Около 2000 полицаи са ангажирани с охраната на протестите в цялата страна. Това каза директорът на "Национална полиция" Христо Терзийски, цитиран от БТА.

Той уточни, че 1000 от тях ще са в София. В следобедните часове се очаква влошаване на пътната обстановка, защото в столицата се очаква шествие от около 500 коли.

Вътрешният министър Младен Маринов коментира, че в момента има събрали се протестиращи шофьори в Пловдив и Благоевград. Очаква се в София да дойдат протестиращи от Пазарджик и Перник. Както за всеки протест, така и за този има сигнали за провокации.

„МВР има сигнали за провокатори и е взело мерки. Там, където протестите са съгласувани, са обезпечени с охрана”, обясни Маринов. Вътрешният министър специално благодари на онези, които са спазили всички изисквания за опазване на обществения ред.

"Приветствам всички граждани, които регламентирано съгласуваха протестите. Защото това е пътят и по този начин се спазват правата както на протестиращите, така и на останалите граждани. Надявам се всички да се включат в този тип организирани протести. Иначе, като организация сме създали необходимите мерки", допълни вътрешният министър.

Министърът на вътрешните работи и шефът на полицията присъстваха на панихидата в храм-паметника "Св. Александър Невски", която бе отслужена в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Днес, 18 ноември, е  световен ден за почит на загиналите по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай