Жителите на Сушица разказват за Пламен Николов

Родът на кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е от стражишкото село Сушица

Жителите на Сушица разказват за Пламен Николов | StandartNews.com

Родът на кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Жителите на Сушица споделят, че семейството на Пламен се ползвало с голям авторитет, съобщи Bgonair.

Новината, че мандатоносителите от "Има такъв народ" предлагат за премиерския пост Пламен Николов, искрено изненадала жителите на стражишкото село Сушица. Оказва се, че родът на кандидата за министър – председател е оттам, като дядо му Параскев живял в селото до смъртта си допреди две години.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му  е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", каза кметът на село Сушица Николинка Никова.

Много от възрастните хора си спомнят за дядо му Параскев, на името на когото бил кръстен Пламен.

"Работила съм в ТКЗС-то с дядото на кандидата. Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", сподели жителят на селото Венета Йорданова.

Бащата Николай и майката Йорданка пък работели като учители в селото.  След като завършил "Руска филология" във Велико Търново, бащата се върнал да учителства в родната Сушица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай