Заради войната на пътя. Протестиращи нахлуха в прокуратура

Задържаха шофьора, обвинен за тежката катастрофа, станала в петък

Заради войната на пътя. Протестиращи нахлуха в прокуратура | StandartNews.com

Напрежението в Стара Загора, заради трите момичета, пометени на тротоара от 18-годишен дрифтаджия, расте. Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора. Днес местни жители излязоха на нов протест срещу войната и жертвите на пътя. Недоволните искат да разберат защо шофьорът, обвинен за поредната зловеща катастрофа, е бил задържан толкова късно.

„До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото момиче. То загуби крака си.

18-годишният младеж беше задържан вчера вечерта. Срещу него е образувано досъдебно производство. Това потвърдиха от прокуратурата за NOVA.

По първоначална информация шофьорът с инициали Н. М. е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни.

В неделя на брифинг на прокуратурата стана ясно, че са разпитани 10 свидетели. Иззет е автомобила, който е участвал в катастрофата.

Задържаният е ученик. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай