Заради силния сняг спряха тировете между Пловдив и София

Временно се ограничава движението на товарни МПС над 12 тона по магистрала "Тракия" в област Пазарджик в посока София

Заради силния сняг спряха тировете между Пловдив и София | StandartNews.com

Временно се ограничава движението на товарни МПС над 12 тона по магистрала "Тракия" в област Пазарджик в посока София, съобщават от АПИ.

Причината е снегопочистване и обработване на пътната настилка, съобщиха от Агенцията.

По-рано тази вечер магистрала "Тракия" бе запушена след Елин Пелин и се чакаше близо час, за да се премине.

Обилен снеговалеж има в района на 62-и км на магистралата. Снежната покривка на пътя е около 5-6 сантиметра. Всички пътища в страната са проходими при зимни условия в момента, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трафикът през граничните пропускателни пунктове е нормален. Усложнена е и пътната обстановка на територията на Смолян.

Проходът "Превала" е затворен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета заради обилния снеговалеж там. Натрупаната снежна покривка вече е над 11 см. В момента машини разчистват прохода, но забраната остава в сила. Чисти се и останалата републиканска пътна мрежа, като обстановката по пътя Смолян - Пампорово също е усложнена.

"Пътищата в областта са мокри и заснежени, но проходими. Няма затворени пътни артерии. Почистват се и се обработват", коментираха от дежурната част на Пътното управление в Смолян. В обедните часове за кратко бе затворен за движение и проходът "Петрохан" заради аварирал ТИР. С помощта на техника тежкотоварният автомобил е отстранен от пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай